Om optimaal te kunnen presteren heeft elke sporter een trainingsprogramma nodig dat op zijn of haar lijf is geschreven. Geen sport is gelijk maar ook geen sporter. Om voor de sporter een goed trainingsprogramma te ontwikkelen worden de volgende stappen doorlopen:

 1. De Figuren begint met het maken van een behoefte analyse. Hierbij wordt in eerste instantie gekeken naar de sport zelf en daarna naar de individuele sporter. Vragen die hierbij beantwoord moeten worden zijn:
  1. wat zijn de unieke eigenschappen van de sport?
  2. welke bewegingen maakt het lichaam daarbij en
  3. waar ligt de nadruk: bij vermogen, kracht, snelheid of uithoudingsvermogen?
  4. wat zijn veel voorkomende blessures en hoe kan training bijdragen aan het voorkomen daarvan?
 2. Om een trainingsprogramma op maat te maken is het belangrijk om ook een profiel te maken van de sporter. Hierin wordt onder andere gekeken naar:
  1. de trainingservaring van de sporter,
  2. oude en/of recente blessures en
  3. een aantal fysieke tests die de sporter verricht. De gegevens uit deze tests geven een beeld van de huidige fysieke capaciteiten van de sporter en kunnen in een later stadium vergeleken worden met de resultaten uit herhaalde tests om progressie te meten.
 3. Op basis van de behoefte analyse van de sport en de sporter maakt de Figuren een geperiodiseerd trainingsprogramma voor de sporter. Hierin wordt rekening gehouden met de trainingsfrequentie van de eigen sport en van de kracht- en conditietraining, met wedstrijden en met andere activiteiten van de sporter (zoals school, opleiding en werk).

Eén gedachte over “Training en werkwijze

 • 07/09/2015 om 22:04
  Permalink

  Hard Trainen op een prachtige locatie en lekker in de buitenlucht, dat is trainen bij Vincent. Elke week nieuwe oefeningen die je sterker maken en verder pushen dan jezelf soms voor mogelijk houdt, ook dat is trainen bij Vincent. Ik heb dan ook met heel veel plezier en resultaat een periode bij Vincent getraind en zou hem aanraden voor een ieder die resultaat plezier en de buitenlucht wil combineren.

Reacties zijn gesloten.