Opleiding

Certified Strength and Conditioning Specialist
NSCA (National Strength and Conditioning Association) gecertificeerd kracht- en conditietrainer (CSCS) voor professionele sporters. CSCS is wereldwijd toonaangevend op dit gebied. In september 2009 geslaagd met een 8,5 voor exercise science en een 8,9 voor practical application. Het examen werd éénmaal per jaar in Nederland afgenomen onder toezicht van de KNKF (Koninklijke Nederlandse Krachtsport Federatie). Helaas wordt deze mogelijkheid nu niet meer geboden.

“Continuous Education”
Om gecertificeerd te blijven, moet je als Certified Strength & Conditioning Specialist blijven investeren in je kennis. Elke 2 jaar moet je een minimaal aantal punten hebben behaald door het volgen van opleidingen, conferenties en cursussen. Zo ben ik eind juni 2014 nog naar de International NSCA Conference in Murcia, Spanje geweest om drie dagen lang op de hoogte te worden gebracht van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van kracht- en conditietraining.

Spinning/Indoor Cycling
Oktober 2017: gecertificeerd Spinning instructeur.
November 2017: Keiser M3 Cycling gecertificeerd instructeur

Functional Movement Screen
FMS gecertificeerd, level 1. 2013

FunXtion
Gediplomeerd FunXtion trainer sinds 2013. In 2014 eveens gediplomeerd als trainer voor FunXtion Rumble (een functionele training met extra aandacht voor boxen)

Gewichtheffen
Opleiding gewichtheffen voor trainers bij Sportquest onder leiding van Tom Bruijnen, onder auspiciën van het KNKF kenniscentrum en de NOGB (Nederlandse Olympische Gewichthefbond). Olympische oefeningen als de snatch en clean & jerk hebben een grote overdracht naar sporten waar explosief bewegen essentieel is. 2010-2011.

Bedrijfshulpverlener
Vanaf 2006 gediplomeerd Bedrijfshulpverlener (BHV). Onderdelen: brandbestrijding, EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) en AED (Automatische Electrische Defribilator).

Fitness instructeur
Diploma behaald bij de AALO in 2005.

Duikbrevet
Scuba Schools International (SSI) Open Water Diver. Behaald in 2014 bij ESKO Diveworld in Zeist

Grafisch ontwerp
Studie grafisch ontwerpen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, tussen 1999 en 2002.

Training voor trainers, Action Learning
Een leergang van het Landelijk Centrum Veiligheid door Leefbaarheid voor het leren analyseren van problemen die trainers in de praktijk tegenkomen en strategieën voor het komen tot oplossingen. Met goed gevolg volbracht in 1998.

Bouwen en Wonen I
Specialisatievak van de studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam. Succesvol afgerond met een tentamen in 1995.

Politicologie
Studie aan de Universiteit van Amsterdam. Doctoraalexamen behaald in augustus 1992.
Specialisatie: Internationale Betrekkingen en Volkenrecht
Bijvakken: Moderne Aziatische geschiedenis en Economie

Ten behoeve van scriptie vier maanden onderzoek verricht in Maleisië in 1990/1991.

Eindexamen VWO-a
Eindexamen VWO-a met wiskunde aan de Katholieke Scholengemeenschap de Breul in Zeist. 1986.

Talen
Engels: uitstekend (ik heb in mijn jeugd 6 jaar op een internationale school gezeten).
Frans: ik kan mij verstaanbaar maken
Duits: “flauskessel Deutch”
Spaans: aan het leren

Ervaring – Personalia