Vincent Boukema is een van de weinige Certified Strength & Conditioning Specialists (CSCS, NSCA) in Nederland.National Strength and Conditioning Association expert De Amerikaanse NSCA loopt voorop in het verrichten van sportgerelateerd onderzoek. Een NSCA trainer maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke kennis voor het trainen van atleten.

Weight Lifting, Personal TrainingOm topprestaties te kunnen realiseren en blessures vóór te zijn, maakt Vincent gebruik van de Functional Movement Screen (FMS). De Functional Movement Screen is een test om bewegingspatronen te beoordelen die essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

Vincent is 5e dan karateka en één van de grondleggers van Karatestichting Dokan waar hij meer dan tien jaar heeft lesgegeven aan jeugd en volwassenen van witte band tot vijfde dan.

Vincent is behalve Personal Trainer tevens werkzaam als trainer bij Healthcenter Hoenderdaal. Hij geeft daar o.a. fitness training, FunXtion, en Bootcamp.

ERVARING

Funxtion
Vanaf mei 2013 verzorgen van Funxtion trainingen bij Healthcenter Hoenderdaal. Funxtion is een intensieve groepsles van een half uur waarin de deelnemers op een hoog tempo allerlei functionele oefeningen doen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kettlebells, zandzakken, hordes, speedladders en stootzakken.

Bootcamp
Ontwikkelen en geven van Bootcamplessen bij Healthcenter Hoenderdaal vanaf 2012. Bootcamp is een intensieve groepsles in de buitenlucht waarbij kracht, conditie en wendbaarheid worden getraind.

Kracht- en conditietrainer
Vanaf 2005 bij Healthcenter Hoenderdaal in Driebergen. Onder andere verantwoordelijk voor het begeleiden van sporters en het opstellen van trainingsprogramma’s.

Sensei Vincent Boukema (5e dan karate)

Karate docent
Is één van de grondleggers van Karatestichting Dokan waar hij al meer dan dertien jaar les geeft aan jeugd en volwassenen van witte band tot vijfde dan. Van 1999 tot 2014.

5e dan Karate
In 2008 behaald bij de Karate-do Bond Nederland/World Karate Federation

Zilveren medaille
Bij de nationale kampioenschappen karate met het kata team van Funakoshi op het onderdeel kata in 1996.

NK karate
Zesde plaats individueel in 1997 op het onderdeel kata.

Karate docent in Amsterdam
Voor Karatevereniging Funakoshi (Alkmaar). Tussen 1990 en 1997.

Eigenaar en docent salsa school
Oprichting en beheer eigen salsa dansschool Las Figuras (voor de lol). Salsa les voor volwassenen. Naast de reguliere lessen workshops verzorgd voor bedrijven en particulieren. 2006-2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − seven =